Is aanbesteding projectleider volgens regels verlopen?

De VVD wil in de raadsvergadering van 12 juni uitgebreid kunnen praten over de aanstelling van de projectmanager die verantwoordelijk is voor begeleiden van het Kulturhus.

Voor de raadsvergadering voor a.s. dinsdag dienen wij als VVD een interpellatieverzoek in over de ingehuurde Projectleider Kulturhus. Het is een vrij zwaar middel om informatie te krijgen maar het onderwerp rechtvaardigt dit. Eerder bleek al dat de projectleider Kulturhus een veel hoger bedrag declareerde dan was afgesproken. In plaats van een maandelijks bedrag van € 7500,- voor twee dagen werken van negen uur blijkt nu dat er veel meer uren zijn ingezet. Er was half april al € 176.000,- uitgegeven terwijl dat hooguit € 105.000,- had mogen zijn.

Uit nader onderzoek is ook gebleken dat wethouder van Rees zich totaal niet heeft gehouden een de aanbestedingsregels zoals deze binnen de gemeente gelden en in februari 2014 door de raad zijn aangenomen. Alles heeft er de schijn van dat hier vele regels zijn overtreden. Deze projectleider is blijkbaar ingehuurd op basis van “ik ken nog wel iemand” en “ons kent ons”. Zo mag het bij de overheid niet gaan. Daar zijn regels voor. Wij willen daar meer van weten en willen daarom tijdens een interpellatiedebat duidelijkheid verkrijgen. De tekst van dit verzoek staat als bijlage hieronder.