Zwerfvuil grootste ergernis in Losser

Onlangs heeft de VVD in Losser een enquête gehouden via internet en gevraagd aan de inwoners van Losser om hun grootste ergernissen kenbaar te maken. Deze enquête is door 98 inwoners ingevuld. Op nummer één van de ergernissen staat het weggooien van zwerfvuil. Ook vindt men het belangrijk dat er tijdens de haal- en brengtijden bij scholen door Boa’s wordt gekeken naar de veiligheid en overtreders worden aangepakt. Hondenpoep staat op nummer drie.

Zie voor de resultaten de bijlage.

Wij als VVD zijn van mening dat er in Losser in beperkte mate Boa’s moeten worden ingezet. Mede ook omdat vele handhavende zaken niet meer tot het takenpakket van de politie behoren en de politie er ook niet meer aan toekomt. Wij zullen dit binnenkort in de gemeenteraad inbrengen. Wij willen € 20.000,- per jaar hiervoor vrijmaken. Voor dat geld kan er gemiddeld één dag per week een Boa aan het werk in de gemeente en is er nog 100 uur per jaar over om op verzoek een Boa in te zetten bij bijvoorbeeld festiviteiten.

Het is niet zo dat wij willen dat de goedwillende burger die een keer een foutje maakt op de bon wordt geslingerd maar wij vinden dat notoire overtreders moeten worden aangepakt. Nu is dat niet mogelijk want er wordt in Losser helemaal niet handhavend opgetreden. Dat gebeurt nooit.

Zie in de bijlage de resultaten, de woonplaats van de respondent en de reacties.