19 normale mensen staan klaar

Binnenkort is het zover. Op 21 maart kan iedereen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vele politici buitelen over elkaar heen om in de gunst te komen bij de kiezer. Kiezers voelen zich vaak niet gehoord. Vooral het beeld over de landelijke politici is bij velen niet goed. Dat wordt veelal in de hand gewerkt omdat er van de landelijke politici een onterecht beeld bestaat dat zij er vooral voor zichzelf zitten en voor een mooi baantje na hun politieke carrière.

Je kunt natuurlijk de indruk hebben dat al die landelijke politici jou niet horen.  Maar hoe zit het dan met al die lokale politici? De gemeenteraadsleden. Al die lokale politici die op hun vrije avonden naast hun dagelijkse werk vergaderen over een zonnepanelenpark, het centrumplan, aanschuiven bij dorpsraden, etc. Horen die jou ook niet? Zij zijn heel gemakkelijk te benaderen. Zij staan langs de sportvelden op zondagmorgen, werken als vrijwilliger bij de voedselbank of in de sportkantine en ze staan gewoon met adres en telefoonnummer op de site van de gemeente en in het telefoonboek. Allemaal benaderbare mensen.

Allemaal mensen die met hart en ziel aan het werk zijn om Losser een stukje beter te maken. Zijn zij ook alleen maar bezig met zichzelf en het volgende baantje? Nee, toch? Een gemeenteraadslid in Losser verdient bruto € 618,- per maand voor ruim 20 uur werk per week. Dus voor het geld hoeven zij het niet te doen want omgerekend per uur ligt het onder het minimumloon. 

Raadsleden kunnen zelfstandig keuzes maken en datgene doen waarvan zij vinden dat het goed is voor Losser. Ook de Losserse raadsleden van de landelijke partijen. De landelijke partij heeft daar niets over te zeggen, het zijn zelfstandige afdelingen. Daarom willen raadsleden jou heel graag horen. Want het raadswerk gaat ergens over. Zoals: Wel of geen hondenbelasting betalen, komt dat zonnepanelenpark er wel of niet, hoe hoog wordt de OZB? etc. De gemeenteraad kan ook geen wonderen verrichten maar ze zijn een stuk dichterbij dan Den Haag.

Lokale politici snappen wat jouw problemen zijn. Zij wonen immers bij jou in de buurt.

Je kunt hopen dat Rutte, Pechtold of Buma een keer langskomt om jouw problemen op te lossen maar de kans dat dit gebeurt is klein. Maar er staan wel 19 normale mensen klaar die voor jou aan de slag willen gaan om Losser beter te maken; de gemeenteraadsleden van Losser. Dus niet vergeten op 21 maart om jouw stem uit te brengen op één van die supernormale mensen.