VVD stemde voor nieuwe woonwijk aan de Ravenhorsterweg in Losser

De VVD heeft voor het plan gestemd om aan de Ravenhorsterweg een mooie nieuwe kleine woonwijk te ontwikkelen met veel groen en waterpartijen. Nu is het een rommelig bedrijventerreintje. Het is een belangrijke kwaliteitsimpuls voor deze omgeving.

Jaren geleden heeft de gemeente deze grond al aangekocht voor woningbouw. In tussentijd heeft men de gebouwen tijdelijk verhuurd aan verschillende bedrijven die er in afwachting van de uitvoering van genoemde plannen hun onderkomen hebben. Het was dus bekend dat het om tijdelijke verhuur gaat totdat de plannen voor woningbouw worden uitgevoerd. Niettemin moet de gemeente zich tot het uiterste inspannen om te zorgen dat deze bedrijven een ander onderkomen krijgen binnen onze gemeente. Elk verlies van een arbeidsplaats ten gevolge hiervan is er één teveel.

 

Helaas staan niet alle omwonenden achter de plannen. Zij hebben hier zelfs liever een bedrijventerrein. Wij er van overtuigd dat iedereen uiteindelijk blij is met de ontwikkeling van dit plan. De nieuwe woonwijk heeft minder bebouwde meters dan het bedrijventerrein nu heeft. Dus de doorkijk vanuit de omwonenden wordt gemiddeld niet minder. Dit gebied zal er een stuk beter uit gaan zien in de toekomst.