VVD Losser maakt zich zorgen over toename gebruik lachgas.

Ook in de gemeente Losser is er sprake van een forse toename van de handel in en het gebruik van lachgas. De VVD heeft hierover in commissievergadering Bestuur en Samenleving vragen gesteld aan het college.


De schadelijke gevolgen door het gebruik van lachgas zijn inmiddels genoegzaam bekend, zeker wanneer dit gebruikt wordt in combinatie met andere middelen zoals alcohol en drugs. Je hoeft er de recente krantenberichten alleen maar op na te slaan.

Wij hebben het college gevraagd om hiertegen net als de gemeente Enschede pro-actief op te treden om het gebruik van lachgas en handel daarin bij evenementen/festivals aan banden te leggen. Ook hebben wij gevraagd te onderzoeken naar de wettelijke mogelijkheden om lachgas helemaal te verbieden.

Burgemeester Cia Kroon gaf vervolgens aan dat er over deze  problematiek overleg wordt gevoerd met Enschede en andere gemeenten in Twente en dat onderzocht zal worden of een verbod op lachgas in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kan worden opgenomen. Wat ons betreft moeten wij hierbij de grenzen van de wet- en regelgeving opzoeken en het gebruik zoveel mogelijk verbieden.