Janice Meerenburgh: ‘Energiestrategie in Twente? Meer betrokkenheid van raadsleden warm aanbevolen!’

Twente werkt hard aan een energiestrategie om te kunnen voldoen aan de landelijke klimaatdoelen. Veel experts buigen hun hoofd over de beste aanpak. De beste aanpak om samen met inwoners, overheden en ondernemers rond 2040 energieneutraal en duurzaam te kunnen leven.

 

Extra belangrijk is de betrokkenheid van raadsleden, de volksvertegenwoordigers, vindt Janice Meerenburgh. Wij zijn door onze inwoners gekozen om goede besluiten voor de toekomst van onze mensen en onze gemeente te nemen. Dat kan alleen als wij ‘warm zijn aangesloten’ op de plannen in deze Twentse Regionale Energie Strategie (RES).

 

Janice Meerenburgh van onze Losserse VVD maakt zich hard voor die ‘warme verbinding’. Samen met Rijk, Provincie en de Twenteraad zoekt zij samen met haar collega raadslid uit Almelo (monique van Saane) naar een weg om ondersteuning te bieden aan alle Twentse volksvertegenwoordigers bij dit complexe energievraagstuk. Juist in deze tijd van Corona is dat zoeken naar nieuwe middelen en mogelijkheden. Het landelijke Programma Democratie in Actie ondersteunt hen hierin.

 

Lees hier hoe zij daarvoor haar energie inzet:

Volksvertegenwoordigers aan zet