Waar koopt de gemeente Losser in?

WAAR KOOPT DE GEMEENTE LOSSER IN? LEES HET HIER. Onlangs hebben wij als Losserse VVD gevraagd om een overzicht van alle inkopen boven € 1000,- door onze gemeente over 2022. Dit om inzicht te krijgen of de gemeente zich wel voldoende inspant om in te kopen bij bedrijven in Losser zoals is afgesproken. Deze lijst maken wij hierbij openbaar.

Als er in deze lijst bedrijven buiten Losser staan vermeld die werkzaamheden hebben uitgevoerd of producten of diensten hebben geleverd die onze gemeente ook in Losser had kunnen inkopen dan horen wij dat graag. Losser werkt samen met de gemeente Enschede en er wordt dus ook veel door Enschedese ambtenaren ingekocht voor Losser. Wij zijn bang dat er dus onnodig veel buiten Losser wordt ingekocht. Dus laat ons weten als er voorbeelden zijn van inkopen die buiten Losser zijn gedaan maar die ook in Losser ingekocht hadden kunnen worden. 

Als blijkt dat er inderdaad buiten Losser is ingekocht terwijl dit ook binnen onze gemeente had gekund zullen wij hier vragen over stellen aan het college. Want dan moet dat anders.

De lijst staat achter deze link: https://drive.google.com/file/d/1fe22Ok5Z2i1jtNdMtjJBni2AuTKw_-ms/view?usp=sharing.

In dit overzicht staan de inkopen gerubriceerd op "Leverancier Regionaal" en Leverancier niet Regionaal". De inkopen die wel in Losser zijn gedaan staat er niet in want die zijn immers in deze context niet relevant. "Leverancier Regionaal" wil zeggen dat het niet in Losser maar wel in Twente is gekocht. "Leverancier niet Regionaal" wil zeggen dat het elders in Nederland is ingekocht buiten Twente.